Region Hovestaden og Sundhedsplatformen

Region Hovestaden og Sundhedsplatformen er et smertens barn for alle der er opstillet til Region Hovestaden.

“Region H giver 10 millioner til Sundhedsplatformen – og tager 102 bagefter

[…]

Sundhedsplatformen får tilført 10 millioner kroner til forbedring og optimering af systemet. Det sker i forbindelse med, at regionsrådet mandag aften har indgået en aftale om hovedstadsregionens budget i 2018 på i alt omkring 38 mia. kroner.

»Vi står også i 2018 med en stor udfordring med at gøre Sundhedsplatformen til en del af hospitalernes hverdag, hvor vi kan høste de fordele, som den på sigt vil give både patienter og ansatte. Jeg og mine kolleger i regionsrådet er meget bevidste om, at det er en svær proces, og vi forventer med dette budget at kunne forbedre Sundhedsplatformen hurtigere,« udtaler formanden for regionsrådet Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Men samtidig skal Sundhedsplatformen også give besparelser. Version2 har tidligere omtalt, at regionspolitikerne i midten af august meldte ud, at man ville indsamle forslag til realisering af gevinster til næste år med Sundhedsplatformen som redskab for 102 mio. kroner.

Sophie Hæstrup Andersen henviser til, at den elektroniske patientjournal allerede har betydet, at en række opgaver er bortfaldet.

[…]”

via: https://www.version2.dk/artikel/region-h-giver-10-millioner-sundhedsplatformen-tager-102-bagefter-med-1079893

Så Sophie Hæstorp Andersen (S) vil altså hive penge ud af systemet. Men de er der bare ikke, det er som at se et afsnit af luksusfælden. For Sophie Hæstorp Andersen (S) undlader at tage stilling til, at Sundhedsplatformen bestemt også har medført en masse ekstra arbejde for personalet.

“Hospitalerne i Region Hovedstaden undersøgte og behandlede i første halvår af 2017 langt færre patienter end i samme periode sidste år.

Produktionen på sygehusene faldt med 5,7 procent, og det svarer til en nedgang på 618 millioner kroner. Det viser en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen,…”

via: https://www.dr.dk/nyheder/indland/sundhedsplatformen-presser-sygehuse-i-knae

Det er sandeligt heldigt for Sophie Hæstorp Andersen (S), at pressen ikke går hårdere til hende. Men måske var det bare en smart mediestrategi, daSophie Hæstorp Andersen (S) valgte at implementere systemet, selvom det ikke var færdigt? Det har i alle fald betydet, at den støj, der følger med det klodsede system, primært har ligget lang tid inden hun skal på genvalg.

Gitte Fangel, der er programdirektør for Sundhedsplatformen, vil efter eget udsagn forsøge at  genskabe tilliden til it-projektet. Det foregår under overskriften:“Region H-direktør bag Sundhedsplatformen: »Folk må tro, vi er bindegale«”

Det sørgeligste er, at visionen med systemet er god, det er faktisk det eneste sted, hvor det ser ud til, at man har forholdt sig professionelt til systemudviklingen:

Én fælles patientjournal skaber mere sikre og sammenhængende forløb, når patienterne behandles på flere afdelinger og hospitaler i de to regioner. Når en patient overflyttes fra et hospital i den ene region til et hospital i den anden, skal der i dag tages nye prøver, og det er besværligt at se, hvad der tidligere er sket i behandlingen. I fremtiden kan personale og patient nemt følge behandlingsforløb på tværs af afdelinger, hospitaler og regioner.

via: https://www.regionh.dk/sundhedsplatform/om-sundhedsplatformen/Sider/sp_loefter_behandling.aspx

Men tænk, at vi skriver 2017 uden at regionerne har kunne løse den opgave! Tænk at vi i 2017 i Danmark stadig ikke har et system, der binder praktiserende læger og speciallæger sammen med hospitalerne og alle andre dele af sundhedssektoren!

Sundhedsplatformen været blevet en global succes.

Det ville have været meget klogere at etablere Sunhedsplatformen som et open source projekt. Så kunne mange leverandører byde ind på de enkelte dele af systemet, ligesom vi ikke ville være bundet til en leverandør. Endelig ville vi kunne forære koden til systemet til mindre udviklende lande, så de også kunne få et sunhedssystem.

Vi kunne have lavet patientjournalernes svar på wikipedia – et system, som hele verden kunne få gavn af. I stedet har vi fået et system, der er dyrt, og som piner sunhedspersonalet. Og som jeg frygter ender med at koste menneskeliv.

Region Hovedstaden Sundhedsplatformen
Region Hovedstaden Sundhedsplatformen

Regionsrådsvalg 2017 #rv17

Jeg kan med glæde meddele, at jeg på Dansk Folkepartis opstillingsmøde til Regionsrådsvalg 2017 blev nummer tre på listen. Det betyder, at man kan stemme på mig i hele hovedstadsområdet tirsdag d. 21. november, hvor der også afholdes kommunalvalg.

Man kan se alle DF’s kandidater på: http://df-brondby.dk/2017/04/6262/  hvor billederne nedenfor også er fra:

Kristian Tørning taler til Regionsrådsvalg 2017
Kristian Tørning taler til Regionsrådsvalg 2017

 

Kristian Tørning og DF i Brøndby til Regionsrådsvalg 2017 opstillingsmøde
Kristian Tørning og DF i Brøndby til Regionsrådsvalg 2017 opstillingsmøde

 

Kristian Tørning og alle de andre kandidater, der blev opstillet til regionsrådsvalg 2017 – Region Hovedstaden.

“Region Hovedstaden ledes af 41 folkevalgte politikere, som alle er medlemmer af regionsrådet. Rådets medlemmer sidder også i en række udvalg. Regionsrådets formand er Sophie Hæstorp Andersen (A). De nuværende medlemmer af regionsrådet er valgt til og med 2017.​​”

Via: https://www.regionh.dk/politik/Sider/default.aspx

Islam i Brøndby – vi må gøre det bedre

I denne uge har jeg et indlæg i www.folkebladet.dk  det handler om samarbejde blandt politikere og om problemerne med ortodoks islam i Brøndby

Islam i Brøndby

Vi må gøre det bedre

Af Kristian Tørning (DF), 1. suppleant til Folketinget, folketingskandidat for Brøndby, Vallensbæk og Ishøj

De sidste ugers historier og debatter i Folkebladet efterlader desværre en med det indtryk, at der hersker politisk kaos i Brøndby.

Brøndbys borgmester, Kent Max Magelund (S) forklarer, at Brøndby ikke mister sit ”DNA”, selvom de etniske danskerne forsvinder. Anledningen er den demonstration, som Said Mohamed El Idrissi (R) afholder, fordi Danskernes Parti har delt brochurer ud, hvor indvandrere og efterkommere (der er født i Danmark) opfordres til at tage ”hjem” til Langtbortistan.
Mattias Tesfaye (MF, S) svarer på kritik rejst af Kenneth Kristensen Berth (MF, DF) pga. udtalelser fremsat af kommunalbestyrelsesmedlem Youssuf Idiab (S) mod Naser Khader (MF, K). Og Ricki Vejsmose (V) efterlyser en mere nuanceret integrationsdebat og klager over tonen.

Det må vi kunne gøre bedre. Borgerne har simpelthen krav på, at politikerne gør sig mere umage, for at mødes om konkrete løsninger på de mange og alvorlige problemer vi har. Jeg er selv bekymret over, at danskere kommer i mindretal. Jeg frygter også ortodoks islam, som jeg mener er en reel trussel mod demokratiet. Men jeg er optimist, for jeg er sikker på, at vælgere fra alle partier deler de bekymringer.

Alle må medgive, at ortodoks islam er et alvorligt lokalt problem i Brøndby. Sagerne med Hizb ut-Tahrirs overtagelse af Brøndby Strand IK viste det. Og vi så det desværre også i sagen med de tre piger fra Ishøj, der blev radikaliseret i Brøndby Strand, og derefter ville slutte sig til islamisk stat.

Det forholder sig med ortodoks islam som med alle andre væsentlige samfundsproblemer. Vi kan kun løse dem, hvis vi holder sammen om vores danske værdier. Vores værdier inkluderer også accepten af forskellighed, og derfor er det udansk, hvis nogen accepterer monokulturelle totalitære ideologier.

via: http://folkebladet.dk/2017/02/vi-maa-goere-det-bedre/ 

Islam i Brøndby er et fænomen som jeg holder ekstra øje med, fordi der er områder i Brøndby, hvor etniske danskere er i undertal. Spørgsmålet bliver snart, om islam i Brøndby i realiteten er den fremtid Brøndby Strand går i møde. Jeg har tidligere skrevet om fænomenet: /ib-terp-zahid-mansoor-og-islamiseringen-af-broendby/  og /ib-terp-og-islamiseringen-af-broendby/. Islam i Brøndby er en realitet. Det noget vi må forholde os til.

Islam i Brøndby - Brøndby Strand
Islam i Brøndby – Brøndby Strand

Egohumanisterne udkommer som bog

Jeg er glad for endelig at kunne meddele at min bog “Egohumanisterne – og deres totalitære identitetsprojekt” endelig foreligger i god gammeldags bogform. Bogen kan købes online på saxo.com/dk/egohumanisterne-og-deres-totalitaere-identitetsprojekt_kristian-toerning_paperback_9788740921021 til 79,95 kroner (+ fragt).

Egohumanisterne bog
Egohumanisterne bog

Hvis man er i tvivl om, hvad man får, så kan man stadig downloade e-bogen som PDF gratis på www.egohumanisterne.dk.

“Med deres anti-kommunikation har egohumanisterne arbejdet for, at debatten og argumentationen om vores egen kultur og ægte medlemskab i det danske samfund ikke har kunnet modnes og nå til et niveau, hvor samfundet har kunnet beslutte noget. De har i årevis haft succes med at fastholde debatten af ‌‘det danske’ og ‌‘danskhed’ på et niveau, hvor ‌‘danskhed’ gøres til genstand for en slags uløseligt definitionsproblem. Og mens de har vrøvlet, så har de samtidig sikret, at grænserne stod på vid gab, så samfundet hele tiden blev tilført yderligere kulturel kompleksitet i form af yderligere destruktiv indvandring.
Hvis egohumanisterne endelig deltager i en pseudodiskussion af ‘det danske’, så sker det alene i rollen som den, der dekonstruerer ‘det danske’. Deres vinkel er, at danskerne ikke har ægte særlige kendetegn. Rent praktisk har deres anti-kommunikation betydet, at hvis nogen ønskede at passe på ‘det danske’ eller har krævet, at indvandrere blev danske, så er de straks blevet afkrævet en fejlfri definition af ‘det danske’; en definition som altid hånligt ville blive tilbagevist ved, at egohumanisterne kunne optænke ligegyldige detalje undtagelser a la: ”Jamen, min kusine er vegetar, så hun spiser ikke svinekød, er hun så ikke dansker?” eller: “Hjemme hos os spiser vi altså sushi juleaften”, som om den slags beviser noget.
Det er da naturligvis svært at komme med en soleklar entydig definition af ‘det danske’. Det samme gælder også for: kærlighed, alderdom og venskab. Det betyder selvsagt ikke, at disse ting ikke findes, eller at vi ikke passer på kærligheden, de ældre og gode venskaber. Når egohumanisterne optænker selvmodsigelser a la: “Hos os holder vi slet ikke jul, er vi så ikke danske?”, så er de på hjemmebane. De er langt væk fra en diskussion af, hvad de selv vil, og hvor deres mange idéer leder Danmark hen. De er langt væk fra en samtale om, hvad det koster.”

– Kristian Tørning, Egohumanisterne – og deres totalitære identitetsprojekt.

Egohumanisterne bog cover
Egohumanisterne bog cover

 

 

Johanne Schmidt-Nielsen er blevet husejer

Jeg bliver nok ikke populær af at skrive det her, men jeg synes, at det er helt fint, at Johanne Schmidt-Nielsen har købt sig ind i en pæn villa til 6,4 millioner og i et kvarter, hvor der hverken er sociale problemer eller kulturelle spændinger. Jeg ville ønske, at alle danske familier kunne bo sådan.

Jeg kan selvfølgeligt ikke helt forstå, hvordan Johanne Schmidt-Nielsen har råd. Folketingsmedlemmerne fra Enhedslisten fremhæver ofte, at de efter deres partiskat tjener det samme som en metalarbejder. Men det er vel de færreste metalarbejdere, der alene kan købe for 3,2 millioner. Jeg ville i alle fald ikke selv kunne lægge 3,2 millioner. Men det er dybest set Johanne Schmidt-Nielsen’s egen sag, hvis hun er fra en familie med penge, har spekuleret i aktier, har vundet i lotto eller noget helt fjerde.

Fra fugleperspektiv virker det selvsagt komisk, at Johanne Schmidt-Nielsen, som altid har markedsført sig på at være i opposition til de “rige” og “kapitalisterne” selv er relativt velhavende. Men jeg forstår ikke, at folk bliver vrede over det. Den danske venstrefløj har en lang tradition for at være tegnet af kystbane- og salonsocialister, som i det store hele mener, at alle andre skal dele.

Flere lufter den tanke, at Johanne Schmidt-Nielsen med sit nye hus på 153 kvm og med 80 kvm kælder har plads til selv at huse flygtninge. Jeg kan godt forstå, at folk skriver sådan, for det er pinligt, at “radikale”, “alternative” og “venstreorienterede” i så ringe omfang tager aktivt del i deres egne idéer. Jeg vil dog på det kraftigste fraråde Johanne Schmidt-Nielsen at gøre det. I dag aner vi dybest set ikke, hvem vi lukker ind i landet. Det kan være farligt og for få dage siden i Tyskland anholdt de “flygtninge” på et asylcenter, som nu er mistænkt for planlægning af terror.

Jeg mener, at vi i den offentlige debat skal lade Johanne Schmidt-Nielsen være i fred. Det har jeg faktisk altid ment. Hvorfor dog begynde med så forsinket reality tjek nu? Hun og kommunisterne i Enhedslisten har altid kørt på fribillet. For nogle år siden var der en på nettet, der efterlyste et eksempel på et ægte kritisk tv-interview med Johanne Schmidt-Nielsen. Ingen kunne finde et, og jeg synes, at det er for sent at gå i gang nu. Det ville formodentligt også bare ende, som da Clement interviewede Uffe Elbæk. Idealisterne bliver kede af det, når nogen forsøger at tage dem seriøst.

Sandheden er vel den, at Johanne Schmidt-Nielsen simpelthen er blevet voksen. Hun har fundet sig en forretningsmand, og nu vil de gerne have et hus, hvor de kan bo med hans to børn. Jeg kan sagtens selv genkende ønsket om at fraflytte Nørrebro efterhånden, som man får ansvar for andet end sig selv. Jeg håber også, at Johanne Schmidt-Nielsen selv får børn, hvis hun da ønsker det. Selv har jeg det sådan, at det først var da jeg fik børn, at det gik op for mig, hvor ligegyldig man selv er. Og hvor bekymret man kan være for fremtiden, når man kigger på den islamisering, der pågår i hele Europa pga. politik ført af folk som fx Johanne Schmidt-Nielsen.