Systemkritik: Vi har ikke Public Service i Danmark

Sidst opdateret 10/5-2020

Jeg har i mange år forsøgt at holde mig bredt orienteret i pressen, men der mangler simpelthen systemkritik og public service. Medierne er enige og derfor rejser de ikke nogen egentlig systemkritik – kritik af systemet. Danske medier leverer i det store hele ‘systemros’.

Danskerne betaler verdens højeste medieskat, staten dominerer danskernes medieforbrug – det kaldes ‘public service’, men hvad får danskerne for pengene? De får i alle fald ikke nogen systemkritik.

Jeg følger med på forskellige danske og udenlandske websites, som jeg mener udfylder nogle af de huller, som den tvangsfinansierede og udemokratiske presse ikke dækker, når det kommer til systemkritik og public service

Med “tvangfinansierede” mener jeg, at det er ikke frivilligt, om man betaler til den danske presse. Man betaler også til den, selvom den ikke bistår en. Jeg får fx ikke dækket min nysgerrighed og heller ikke nogen ægte hjælp til at danne mig meninger. Jeg synes ikke, at der pågår nogen ægte systemkritik, mens kvaliteten af public service er alt for lav.

Med “udemokratisk” mener jeg, at borgerne er sat uden for indflydelses i forhold til kvalitetskriterier for pressens indholdsproduktion. Det betyder fx at pressen bare kan ignorere større borgergruppers åbenlyse nysgerrighed. Det påvirker samfundet og vores demokrati negativt.

Endelig er jeg også utilfreds med, at pressen aldrig bliver holdt ansvarlig for noget. Jeg skriver ikke, at den er uansvarlig (men det er den måske også), jeg skriver, at den aldrig har noget ansvar for noget. Der er heller ikke nogen steder, du kan klage over manglen på systemkritik og public service.

Pressen og medierne generelt har fx været med til at gøre Danmark multikulturelt, men de har aldrig taget noget ansvar for det. Medierne er stort set også alle sammen EU-venlige, men her tager de heller ikke noget ansvar.

Et er, at man er tvunget til at betale for noget, der ofte har utrolig ringe kvalitet. Noget andet er, at vi lever i et land, der vedligeholder en uheldig sammenblanding af presse og stat, for hvordan får vi en kritisk presse, når pressen er dybt økonomisk afhængig af magthaverne? Nogen begavet systemkritik har ikke været resultatet.

Nej, resultatet af de mange støttekroner har været, at vi ikke har nogen mangfoldig sandurelig presse i Danmark. Pressen er enige om det meste (a la: “Hillary vinder, og Trump er dåååm!”. Gang på gang viser målinger også, at borgerne opfatter journalisterne som værende cirka lige så uærlige/utroværdige som politikere og brugtvognsforhandlere. Men der sker ikke noget.

De ting kan man mene meget om, og det gør jeg bestemt også, men lige på denne side vedligeholder jeg blot en liste over alternative nyhedskilder, der kan bidrage til at skærpe din opmærksomhed i forhold til systemkritik. Det er indhold, der er med til at udstille, hvor lidt systemkritik og public service, vi får i Danmark.

Det betyder ikke, at de altid leverer ‘sandheden’, men de bringer tit informationer og vinkler, som danske medier udelader. De fortier ikke de ting, som den etablerede tvangsfinansierede danske presse ikke vil bringe eller forholde sig til.

Danske hjemmesider

http://denkorteavis.dk/ er det progressive public service alternativ til de almindelige aviser i Danmark. Avisen ledes af Karen Espersen (tidligere Folketingsmedlem Venstre) og Ralf Pittelkow (Journalist, forfatter og politisk kommentator). Begge har massiv erfaring fra medier og Christiansborg, hvilket giver mange kontroversielle analyser og historier, som main stream medierne ikke vil behandle.

http://www.uriasposten.net/ er forfattet af historiker Kim Møller, som nøjsomt med public service for øje har dokumenteret problemer med multikulturalisme, venstreorienteret vold og meget andet. Kim Møller har sat sit eget liv på spil for at dække historier, som main stream medierne ikke vil behandle.

http://www.trykkefrihed.dk/ Trykkefrihedsselskabet er måske bedst kendt for tidl. formand Lars Hedegaard, der blev udsat for et attentatforsøg på sin bopæl pga. sin ytringer om islam. Jeg er selv medlem af selskabet og opfordrer alle andre til også at blive det. Der er både artikler og mange spændende foredrag med folk, der ellers ikke bliver hørt eller inviteret til Danmark.

http://www.newspeek.info/  Newspeek.info er udgivet af NewSpeek Networks, der bryster sig af at være: “Danmarks frie og uafhængige medie uden skjulte dagsordner”. NewSpeek.info er et borgerligt medie, som arbejder på at bringe indhold, der ikke er præget af falsk neutralitet eller forloren objektivitet. De leverer meninger uden indpakkede motiver, og så kan man selv tage stilling til, om man er enig.

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving Mikael Jalving dyrker de politiske skandaler i Danmark. Han er også, hvad jeg kalder “svenskerkritisk” i det han ofte ynder at kritisere Sverige for deres manglende samfundsdebat om multikulturalisme. Gennem de seneste år er Jalving blevet skarpere og skarpere.

http://snaphanen.dk er en anden blog med store mængder af dokumentation. Snaphanen er særlig, fordi forfatteren også dækker mange historier om multikulturalismens effekt i Sverige. Det foregår blandt andet ved gæstebloggere, ligesom der linkes til mange historier fra den svenske (knapt så frie) presse.

http://aarsskriftet-critique.dk/ Årsskriftet Critique bringer artikler fra og om den konservative og borgerlige kultur-, idé- og samfundsdebat.  Det udkommer hvert efterår og indeholder over hundrede siders forskning, formidling, essays, polemik, politik og debat.

http://ræson.dk/ Ræson bringer ofte dybere og mere direkte vinkler. Det er et interessant, fordi de tillader kommentatorer at være grundigt argumenterende, men også at blive angrebet på deres argumenter. Det er der næsten aldrig plads til i aviserne.

Lars Andersen (YouTube videoside) bringer løbende kommentarer og journalistik. Han har ofret meget for at stå et sted, hvor han kan sige, hvad han vil. Og naturligvis forhindrer YouTube ham i at få annonceindtjening på sine populære videoer, som har masser af seere.

Internationale

reddit.com/r/worldnews er et af det hurtigste voksende link sharing communities i verden. Enhver kan lave en profil og dele links, som så bliver de stemt op eller ned af brugerne. Her får man ofte internationale nyheder hurtigere end fx på DR og TV. Mange af de dér, “hvor er det tosset”-historier er også på reddit flere dage før pressen i Danmark copy paster dem.

quillette.com Quillette is a platform for free thought. They write: “We respect ideas, even dangerous ones. We also believe that free expression and the free exchange of ideas help human societies flourish and progress. Quillette aims to provide a platform for this exchange.”

spectator.co.uk The Spectator is a weekly British magazine on politics, culture, and current affairs.[1] It was first published in July 1828.

americanthinker.com is a community for the civil and thoughtful discussion of issues. AT is not a chatroom, it is a discussion forum. Comments are moderated. AT reserves the right to delete any post for any reason, at any time. When commenters violate comment rules their posting privileges are revoked. AT is a privately owned publication. Publishing a comment on American Thinker is a privilege, not a right.

informationliberation.com Founded in 2005, InformationLiberation is an independent news and commentary site dedicated to pursuing the truth wherever it leads, without apology and without care for being politically correct.

projectveritas.com James O’Keefe established Project Veritas in 2011 as a non-profit journalism enterprise to continue his undercover reporting work. Today, Project Veritas investigates and exposes corruption, dishonesty, self-dealing, waste, fraud, and other misconduct in both public and private institutions to achieve a more ethical and transparent society.

prageru.com Our Vision: “A world committed to life, liberty and the pursuit of happiness.” “Our Mission: To promote what is true, what is excellent, and what is noble through digital media.” What We Do:
We make exceptional video content that advances Judeo-Christian values. We distribute that content through a sophisticated marketing strategy. By reaching millions of people every day, we educate, influence and change minds.


Læs evt. om, hvordan jeg mener, at midlerne til DR bør fordeles.

Systemkritik og public service udeblev i det store hele også, der da blev udført terror i København.
Systemkritik og public service udeblev i det store hele også, der da blev udført terror i København.