Kommunalvalg Gladsaxe: Borgernært demokrati

Kampen om kommunalvalg Gladsaxe er så småt i gang. Det er godt for demokratiet. Men hvorfor er det, at vi ikke stemmer om vigtige andre ting? Jeg er tilhænger af et mere direkte demokrati, hvilket fx vil betyde, at kommunen skal følge borgernes anvisninger.

Jeg har fået nedenstående læserbrev om det emne bragt i Gladsaxe Bladet, og så glæder jeg mig til kommunalvalg Gladsaxe:

Borgernært demokrati

Af Kristian Tørning, Byrådskandidat for Nye Borgerlige i Gladsaxe

I Gladsaxe Bladet d. 12. maj var der en spændende baggrundsartikel under overskriften: “Hvad sker der med Bagsværd Hovedgade 99?”. Artiklen beskriver de mange holdninger til det nye byggeprojekt ved Bagsværd Hovedgade 99, hvor Irma, Cykelkrogen, Matas og Profil Optik ligger.

Status er, at Gladsaxe Kommunes Økonomiudvalg nu behandler projektet og en lokalplan, som måske vil gøre det muligt at lave et nyt stort byggeri på grunden rundt om det eksisterende højhus.

Byggeprojektet illustrerer dermed den måde, som mange kommuner ledes på. Borgerne bliver ikke for alvor spurgt om, hvad de gerne vil have, når der skal besluttes noget. Borgermøder er fine, men det er valgfrit for kommunen, om den vil ændre noget.  

I Nye Borgerlige mener vi, at politikere og forvaltningen i langt højere grad skal lytte til danskerne. Det bør foregå via bindende folkeafstemninger også om lokalt vigtige emner.

Man kan fx sende projektforslaget og lokalplanen for Bagsværd Hovedgade 99 til en bindende afstemning blandt borgerne i Bagsværd, så kan de selv beslutte, hvordan deres by og nærområde udvikler sig. På den måde styrker vi nærdemokratiet og i sidste ende folkestyret.


Kommunalvalg Gladsaxe

Du kan følge kampen om kommunalvalg Gladsaxe her på bloggen (RSS2) Du kan læse mere om min politik her og du kan følge mig på facebook her.

Mærkesag Kommunalvalg Gladsaxe: Flere bindende folkeafstemninger
Mindre kommune – mere menneske. Politikere og forvaltning skal i langt højere grad tvinges til at lytte til danskerne. Bindende folkeafstemninger om lokalt vigtige sager vil give et frisk pust til nærdemokratiet og styrke folkestyret.

Mærkesag Kommunalvalg Gladsaxe: Stop for integrationsprojekter
Integration er et personligt ansvar – ikke en offentlig opgave. Der spildes på landsplan milliarder af kroner på integrationsprojekter til udlændinge. Det virker ikke. Danskernes skattepenge skal ikke spildes på fråds og projektmageri.

Mærkesag Kommunalvalg Gladsaxe: Mere frihed til skoler, plejehjem og dagtilbud
Væk med snærende regler og bureaukrati. Friheden skal tilbage til de mennesker, der har ansvaret for omsorgen for børnene og de ældre. Flere friplejehjem og mere frihed til den enkelte skole og daginstitution vil give mere kvalitet.


Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.