It og læring

Jeg er interesseret i it og læring og er faldet over info.21skills.dk, hvor der er mange gode pointer, som også er godt formidlet!

“Fra konsumerende til producerende!”

Jeg er meget enig i, at vi skal væk fra – eller i alle fald skelne klart mellem – at være it-konsumerende og it-producerende.

Min erfaring med undervisning og unge er, at de er virkelig dygtige til underholdnings-software, som forbrugere af it har de ingen problemer. Men hvis man gerne vil have, at de bruger it som et værktøj, så bliver det meget mere kompliceret – de har simpelthen svært ved at være produktive.

IT og læring – hvordan bliver kodning et obligatorisk fag i folkeskolen?

Dansk Industri skriger på flere hårde it-medarbejdere, men ift. it og læring er vi bagud i Danmark. I England begyndte de allerede deres ambitiøse eksperimenter for tre år siden:

From this month, the UK is the guinea pig for the most ambitious attempt yet to get kids coding, with changes to the national curriculum. ICT – Information and Communications Technology – is out, replaced by a new “computing” curriculum including coding lessons for children as young as five.

via: https://www.theguardian.com/technology/2014/sep/04/coding-school-computing-children-programming  (2014)

Når DI ITEK forudser, at vi i Danmark vil miste milliarder, hvis ikke vi formår, at få flere børn til at interessere sig for programmering:

DI ITEK estimerer i en fremskrivning, der offentliggøres i dag, at der i 2020 vil mangle 3.000 it-kandidater. Den mangel vil betyde et tab for de danske virksomheder i milliardstørrelsen. Det største problem for virksomhederne er rekruttering, lyder det fra interesseorganisationen, der repræsenterer 300 teknologivirksomheder.

via: https://www.version2.dk/artikel/dansk-industri-mangel-paa-hoejtuddannede-it-kandidater-koster-samfundet-milliarder-116054

Vi har brug for at få vores kreativitet i spil, en pointe Anders Lisdorf har fremført:

Kunne man forestille sig at visse eksamener skulle indeholde noget med kode? Hvis du i historiestudiet blev mødt med krav om at bruge kode kunne man jo tvinge folk til at være kreative. Der kan laves meget interessant humanistisk forskning baseret på data. Det kunne også integreres i design uddannelserne.

Måske kunne man introducere dataanalyse på samme måde som almen grammatik? Jeg tænker, at man skulle lære noget om data baser og løse basale SQL baserede opgaver. Denne skill vil også være vigtig i fremtiden, da en data analytikers interface med big data teknologier i høj grad vil være baseret på SQL eller lignende.

via: https://www.version2.dk/blog/danmark-har-ikke-brug-programmoerer-men-programmering-817986

It og læring

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.